Find værktøj til dit Kongsberg skærebord

Søg efter værktøj til dit Kongsberg skærebord herunder

Ballpoint Pen Insert

Tools for the Insert Position

Bølgepap, Kartonage

Tegn, skriv og marker med kuglepen på materialer som kartonage, papir og andre papirbaserede materialer.

Braille Tool

Specialty Tools

Metal

Braille Tool muliggør læsning af hævede prikker med fingerspidserne til punktskriftskiltning. Behovet for dette værktøj på markedet skyldes regler af regeringer over hele verden. Braille Tool indsætter kugler i forborede huller i stive materialer. Boringen kræver et fræserværktøjshoved (HSMU eller HPMU) og en specialfræser. Brailleværktøjet er monteret som enhver anden værktøjsenhed på “fast” tool position. Braillekuglerne indsættes i små huller ved en fjederbelastning i værktøjet. Værktøjet leveres med et stempel, der har to formål. Først for at tvinge kuglerne ind i den indre tragt, for det andet at angive antallet af kugler tilbage i værktøjet.

CorruSpeed Tool

Static Knife Tools

Bølgepap, Kartonage

CorruSpeed Tool simulerer knusningseffekten af konventionel stansning, hvilket resulterer i renere og mere præcise snit uden grater. Det producerer en præcis, skarp kantfinish selv ved de højeste hastigheder og skærer med lethed et stort udvalg af bølgepappetyper op til 7 mm double wall BC-flutes..

Crease Adapter 15 mm

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Kartonage

Dette er en adapter, der gør det muligt at benytte bukkehjul med en diameter på 15mm, som forbedrer kvaliteten af bukkestregerne i tyndere materialer. Denne adapter henvender sig primært til folding carton.

Crease Adapter 26 mm

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap, Kartonage

En adapter til bukkehjul med en diameter på 26 mm fås som valgfrit bukkeværktøj. Anvendelsen af denne adapter er at aktivere et mindre hjul til micro flutes, karton og bølgeplast. Det mindre hjul og den tunge bukkekraft, har en god effekt på at undgå varige mærker på plastikmaterialer.

Crease Blade Adapter 8 mm

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Crease blade bruges til at skabe bukkestreger i fleksible plastik ark, som fx polypropylene. På denne type materiale giver de stoppe blade et bedre resultat end bukkehjulene.

Crease Wheel Adapter 60 mm

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap

Med denne adapter er det muligt at lave bukkestreger i langt de fleste corrugated tykkelser. Det mellem store hjul gør det også muligt at lave bukkestreger med et højere tryk uden at der opstår revner i bukkestregen. Det giver et skarpere resultat end 150mm hjulet, og kan samtidig give et hårdere tryk end de mindre bukkehjul. Med perforeringshjulet på 60mm, kan der perforeres i høj hastighed på corrugated board op til C-flute (4mm).

Drill Tool Insert

Tools for the Insert Position

Bølgepap, Kartonage, Skum

Drill Tool retter sig mod fræsning i lettere materialer såsom fluted core board, honeycomb, soft foam board og tripple wall corrugated. Det primære formål med dette værktøj er at bore huller til fx montering.

Dual Heavy-Duty Tool Unit

Tool units for the Heavy Duty Tool position

Bølgepap, Kartonage, Skum

Dual Heavy Duty Unit er et unikt værktøj, der for første gang kombinerer to uafhængige hjul i et heavy-duty værktøj. Til forskel for andre løsninger bibeholder brugeren alle fordelene ved den overlegne downforce og hastighed fra standard Heavy Duty Unit, samtidig med at opnå fordelene ved yderligere fleksibilitet og højere kapacitet.

Fast Tool Adapter

Static Knife Tools

Folie, Tekstil

Når to Fast Tools er bedre end et: Men den nye Fast Tool Adapter opnår du endnu mere produktions-power med dit Kongsberg C skærebord. Med værktøjet har du ikke brug for at skifte værktøjer under produktionen, lad blot Kongsberg skærebordet arbejde sig igennem jobbet med to Fast Tools. Fast Tool Adapter bruges typisk til gennemskæring og partiel-skæring i folie, men er ligeledes meget anvendeligt ved skæring i tekstil eller canvas.

Fiber Tip Pen Tool

Tools for the Insert Position

Bølgepap, Kartonage, Folie

Med Fiber Tip Pen Tool kan der tegnes, markeres og skrives på materialer som fx klar vinyl, som man ikke kan tegne på med kuglepen.

FlexiHead

Tooling Heads

Bølgepap, Kartonage, Skum

FlexiHead anvendes i høj grad til karton, bølgepap og de fleste andre paptyper. Den kombinerer meget nøjagtig skæring med kraft og robusthed selv for de mest komplekse og kompakte materialer som f.eks som solid board og hele sortimentet af syntetiske materialer, der anvendes til emballage og displays. Det bruges også typisk til fleksible materialer. FlexiHead er det eneste hoved med tre værktøjspositioner, som passer til hele spektret af standard værktøjer. Den maksimale materialetykkelse, som kan skæres i er omkring 20 mm. Ved brug af Foam Knife du kan skære op til 30 mm., men dette kræver høj travers (bommen højt oppe).

Foam Cutting Unit

Tool units for the Heavy Duty Tool position

Bølgepap, Skum

Foam Cutting Unit er et kraftigt værktøj, som er designet til at skære i et stort udvalg af skummaterialer op til 50 mm tykkelse. Disse typer skum bruges typisk til protective packaging. Foam Cutting Unit er en frem- og tilbagegående kniv designet med egenskaber, der er optimale for lav densitets porøst materiale. Det fungerer med en slaglængde på 4 mm og en frekvens på 4800 slag i minuttet. Den store Z-akse kontrol giver en fordel ved skæring af skum, fordi det sikrer ensartet partielt snit, hvilket er meget vigtigt for de fleste skumdesigns. Støttehjul beskytter brugeren mod skarpe klinger og forbedrer skæreevnerne ved at lægge pres oven på skummaterialet. Skummaterialer kan normalt behandles med en hastighed på op til ca. 15 m/min med dette værktøj afhængig af materialekvalitet. En bred vifte af klinger gør den også velegnet til honeycomb og fluted core board.

HD BevelKnife

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap, Kartonage, Skum

HD Bevel Knife Tool passer til 45 graders vinklet skæring til bukkestreger og kan også skære i ret vinkel. Sættet er særligt udviklet til bukkestreger i solid board med det formål at frembringe en præcis, skarp 90 graders bukkestreg i materialer, som ikke kan håndteres med de øvrige værktøjer.

HD Knife 17

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap

Et Heavy-Duty værktøj som bruges til at skære hurtige lige linjer i rigid board som fluted core board, display board og tripple wall materialer. Maksimal tykkelse der kan skæres i er 17mm. Kan kun skære lige linjer på min. 50mm.

HD Knife 30

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap

Et Heavy-Duty værktøj som bruges til at skære hurtige lige linjer i rigid board som fluted core board og honeycomb materialer. Maksimal tykkelse der kan skæres i er 30mm. Kan kun skære lige linjer på min. 50mm.

Heavy-Duty Tool Unit

Tool units for the Heavy Duty Tool position

Bølgepap, Kartonage, Skum

Heavy Duty Tool Unit giver muligheden for at lave bukkestreger, V-cut og skæring af lige linjer ved høje hastigheder med en række forskellige adaptere. Dette sikrer overlegen ydeevne i heavy duty materiale såsom double wall, tripple wall og recycled board samt de nyeste miljøvenlige plader. Den har et bukkehjul på 150 mm - 6" diameter med et tryk, der svarer til 50 kg - tilstrækkelig til at lave bukkelinjer i både kraftigt double wall og tripple wall De store hjul giver også overlegen kvalitet ved bukkestreger på genbrugsbølgepap, især fordi et højere tryk kan påføres uden at materialet revner.

HiForce Knife Tool

Static Knife Tools

Bølgepap, Kartonage

HiForce Knife Tool er et alsidigt knivværktøj, velegnet til at skære en bred vifte af fleksible, papirbaserede og stive materialer. Den høje nedtrykskraft opnås direkte ved hjælp af maskinens Z-akse, som giver mulighed for at skære indviklede detaljer i hårde materialer. For at reducere materialerivning og holde materialet nede, er en flydende fod tilgængelig. Den maksimale skæredybde er defineret af knivene, med en standardadapter maksimumtykkelse på 3 mm. Forskellige knivadaptere giver mulighed for forskellige knivtyper.

High-frequency VibraCut Knife Tool

Oscillating Knife Tools

Bølgepap, Skum

Det højfrekvente VibraCut Knife Tool er et højfrekvent frem- og tilbagegående knivværktøj til skæring af en masse forskellige materialer, f.eks bølgepap med højgenanvendt indhold, blød skumplade, bølgeplast og riflet kerneplade. Den kører med en frekvens på 12000 slag pr. minut og amplitude på 1,2 mm. Disse egenskaber, sammen med en kraftfuld motor, muliggør skæring af stærkt genbrugt bord med effektiv hastighed. En flydende fod bruges til at reducere revnedannelse i materialet og for at holde materialet nede.

High-Power Milling Unit (HPMU)

Tool units for the Heavy Duty Tool position

Metal, Træ

High-Power Milling Unit (HPMU) giver mulighed for fræsning, konturskæring, boring og gravering. Den er velegnet til høj hastighedsboring i en lang række materialer som f.eks opskummet PVS, massiv PVC/PS, akryl, aluminium kompositmateriale (ACM), MDF, træ....

Knife Blade Adapter

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Folie

Adapteren accepterer BLD-DF212 og 213 knivblade, der typisk bruges sammen med PressCut værktøj til gennemskæring i kombination med kisscut i klæbende vinyl og reflekterende folie.

LubriCool Misting Option for HPMU

Tool units for the Heavy Duty Tool position

Metal

LubriCool er en tilføjelse til High-Power Milling Unit. Det køler fræseren og smører borreprocessen. Resulterer i betydeligt højere produktivitet og en udvidet livslængde af fræsekronerne for materialer som f.eks aluminium kompositmateriale (ACM) og nogle aluminiumslegeringer. Systemet er opsat med et reservoir med speciel "olie", der omdannes til damp med hjælp af trykluft og en blandezone. Tågen sprøjtes direkte på fræserbittet via tre dyser under drift - kun et lille dryp olie hvert 10. sekund er nødvendigt. Systemet kan slukkes ved materialer, hvor det ikke er nødvendigt.

PowerHead

Tooling Heads

Bølgepap, Kartonage, Skum, Folie, Tekstil

PowerHead giver mulighed for at lave bukkestreger, V-cut og skæring af lige linjer ved høje hastigheder med en række forskellige adaptere. Dette sikrer overlegen ydeevne i heavy duty materialer såsom dobbeltvægget, tredobbeltvægget bølgepap, genbrugsplader samt de nyeste genanvendte plader. Den har en fold på 150 mm hjul med et tryk, der svarer til 50 kg, hvilket er 2½ gange mere end nedtrykket af de konventionelle værktøjsstationer. Tilstrækkelig til at bukke tredobbelt og dobbeltvægget bølgepap med kraftige liners. Derudover kommer den med to almindelige værktøjspositioner, hvilket betyder, at alle standard indsatsværktøjer kan isættes.

PressCut Knife Tool

Specialty Tools

Folie

PressCut Knife Tool er et specialværktøj til kisscut i klæbende vinyl og folier. Det bruges til applikationer, hvor det er vigtigt at holde bagsiden intakt og skærer kun gennem den øverste film. Et fjederbelastet tryk kræves for at opnå perfekt kvalitet. Trykket er softwarestyret, hvilket tillader delvis skæring og gennemskæring med samme værktøj. Det har en ekstrem hurtig respons på værktøjets op/nedadgående bevægelser.

Psaligraphy Knife Tool

Static Knife Tools

Kartonage

Psaligraphy Knife Tool er specifikt udviklet til fine detaljer i tynde materialer som papir og karton. Dette understøttes af en fjederbelastet flydende plastikfod i kombination med specialdesignede knivklinger. Dette værktøj bruges typisk til applikationer som lykønskningskort, invitationskort, salgsfremmende varer, kartonprøver og psaligrafi kunst.

Rigid Material Knife Tool

Static Knife Tools

Bølgepap, Skum

Rigid Material Knife Tool er et statisk knivværktøj egnet til en bred vifte af materialer ved høj hastighed. Der er et stort udvalg af knivblade til rådighed, der gør det muligt at skære alt fra lette materialer med mange detaljer til tunge stive materialer som foamed PVC 3 mm. Den maksimale skæredybde er defineret af den valgte klinge; maksimal tykkelse er 13/½ tomme.

RotaCut Tool

Specialty Tools

Tekstil

RotaCut Tool er specielt udviklet til skæring af tekstiler, lærred, mesh og andre luftgennemsigtige materialer. Da de fleste tekstiler er mere eller mindre luftgennemsigtige vil vakuumholdesystemet på bordet ikke være effektivt ved skæring i sådanne materialer. RotaCut-værktøjet er designet med dette i tankerne. Den fungerer ved at dreje en 10-facetteret knivklinge ved 10.000 RPM. Klingen stikker ud fra en spalte i en hold-down fod, der trykker ned på materialet.

Tool Insert Fixture

Tools for the Insert Position

Tool Insert Fixture er et positions-værktøj som er en forudsætning for montering af værktøjerne Ballpoint Pen Tool, Fiber Tip Pen Tool og Drill Tool.

Tool Trolley

Accessories

Hold dit arbejdsområde pænt og sikkert og opbevar dine værktøjer korrekt med værktøjsvognen til Kongsberg C. Alt efter dine behov tilbyder vognen nem adgang for op til 2 HD-enheder og op til 4 hurtige værktøjsenheder. Det store indvendige rum med to hylder giver dig mulighed for at opbevare ekstra værktøjer, og der er også en skuffe til dine bits og klinger. Derudover er der et dedikeret rum til brugte bits og klinger til sikker bortskaffelse og vognen har fem positioner til skruetrækkere for hurtig adgang. Vognen er på hjul, så den kan nemt flyttes, og hjulene kan låses.

VariAngle Unit

Tool units for the Heavy Duty Tool position

Bølgepap, Kartonage, Skum

VariAngle er et unikt værktøj som kun tilbydes af Kongsberg. Med værktøjet kan du automatisk skære i en hvilken som helst vinkel mellem 0-60 grader i steps af 0,5 grader. Der er ingen manuel indstilling af kniven, alt læses fra skærefilen. Skærelinjerne kan defineres i skærefilen eller direkte i iPC (Kongsberg skærebordets front-end software). Med konventionelle løsninger til V-skæring skal man enten stoppe produktionen for at skifte værktøj eller ændre knivsbladets vinkel. Med VariAngle værktøjet kan du producere på skærebordet uden afbrydelser. VariAngle kan både skære lige streger (0 grader) og V-skæring i et og samme værktøj. Dette betyder en meget høj effektivisering sammenlignet med andre løsninger, og eliminerer samtidig nødvendigheden af at operatøren skal håndtere skarpe knivsblade.

VibraCut Knife Tool

Oscillating Knife Tools

Bølgepap

Dette værktøj er velegnet til enkelt- og dobbeltvægge bølgepap og andre light-duty fibrøse materialer, såsom bølgepap, blød skumplade og bølgeplast. Den kører med en frekvens på 6000 slag pr. minut og med en amplitude på 0,3 mm. Disse egenskaber, sammen med en kraftfuld motor, muliggør skæring ved fuld bordhastighed i materialer af god kvalitet. En flydende fod bruges til at reducere revner i materialet og for at holde materialet nede. Koppen er lavet af syntetisk materiale for at undgå ridser på trykte overflader. Maksimal skæretykkelse: 20 mm - afhængig af klinge. Forskellige knivadaptere giver mulighed for forskellige knivtyper. Maksimal skæretykkelse er 10-20 mm - afhængig af klinge.

V-notch Knife 15º

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap

Til 15 graders vinklet v-skæring i tripple wall corrugated, corrugated plastik og fluted core board. Formålet er at opnå et 30 graders v-snit til emner der skal foldes eller emner der skal have en skrå kan som afslutning. Maksimal skæredybde er 16mm. Der kan kun skæres lige streger.

V-notch Knife 22.5º

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap, Skum

Til 22,5 graders vinklet v-skæring i tripple wall corrugated, corrugated plastik og fluted core board. Formålet er at opnå et 45 graders v-snit til emner der skal foldes eller emner der skal have en skrå kan som afslutning. Maksimal skæredybde er 16mm. Der kan kun skæres lige streger.

V-notch Knife 30º

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap, Skum

Hvad bruges det til? Til 30 graders vinklet v-skæring i tripple wall corrugated, corrugated plastik og fluted core board. Formålet er at opnå et 60 graders v-snit til emner der skal foldes eller emner der skal have en skrå kan som afslutning. Maksimal skæredybde er 16mm. Der kan kun skæres lige streger.

V-notch Knife 45º

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap, Skum

Til 45 graders vinklet v-skæring i tripple wall corrugated, corrugated plastik og fluted core board. Formålet er at opnå et 90 graders v-snit til emner der skal foldes eller emner der skal have en skrå kan som afslutning. Maksimal skæredybde er 16mm. Der kan kun skæres lige streger.

V-notch Knife 45º 10 mm

Heavy duty & V-notch tools for the Heavy Duty Tool Unit

Bølgepap, Skum

Til 45 graders vinklet v-skæring i tungere materialer såsom corrugated plastik . Formålet er at opnå et 90 graders v-snit til emner der skal foldes eller emner der skal have en skrå kan som afslutning. Maksimal skæredybde er 10mm. Der kan kun skæres lige streger.